ANNALOU & HALM

11. – 26. maiAnnaLou viser nye malerier i galleriet. Urban ekspressiv råhet og klassisk figurativt maleri smelter sammen i et spennende uttrykk i Annalou`s malerier. Elegant og heftig på samme tid. Dette er andre gang kunstneren stiller ut i Oslofjorden kunstsenter. Hun er også representert i kunstnergruppen Halm som samarbeider om moderne keramikk og porselensarbeider. Disse stilles også ut i denne utstillingen.

Med Anna Louise Andersen, Hege Loe Hansen og Magnus Haug.

Åpning 11 mai kl. 11.30, kunstnerne vil være til stede og fortelle om sine arbeider.

Vårutstilling

1-17 mars

Med: Hanne Tharaldsen, Arjuna Geir Aasehaug, Randi Strand, Christian Svinddal, Theodor Synnestvedt, Astrid Slettevold, Elisabeth Frøberg, Charlotte Engelhardet og Rino Larsen.

Foto, maleri og grafikk.

Yngvill Lassem, «Variasjoner»

Kunstneren om seg selv:
Arbeidsprosess:  Spontanitet står sentralt. Det blir lag på lag av improvisasjon. De underliggende bildene blir grobunn for det endelige, – og er med å gi «pust» til bildet.
Lerretet jobbes med på gulvet, flyttes til vegg, snues alle fire veier, – returneres igjen til gulvet osv. Den ene flaten går inn i den forrige og det oppstår dynamikk og dybder som er med på å skape romfølelse.
Musikk er fast følgesvenn. Den gir meg kraft og fører meg inn i en tilstand fri for alle forstyrrelser utenfra. Ulike energier avløser hverandre gjennom hele arbeidsprosessen.

Jeg tilstreber at bildene kan åpne til fri fabulering for den enkelte tilskuer.

Jobber hovedsakelig med akryl på lerret.
Bor og har atelier i Drammen.

Det å male er å famle hele tiden. Mot en selv og mot ens egen form. Det viktigste er å holde på usikkerheten og nysgjerrigheten.

(Sitat av Håkon Bleken, som jeg kjenner meg igjen i)

Velkommen til Oslofjorden Kunstsenter

Fremhevet

8588493971_9a48d912a4_cGalleriet ligger 3 mil syd for Oslo i den idylliske kunstnerbyen Drøbak.
Her viser vi aktuelle utstillinger med etablerte og også nye talentfulle samtidskunstnere.
Vi har stor kjærlighet til maleriet som medium, men også andre kunstneriske uttrykk vil finne plass i vårt galleri.
Vi ønsker å presentere bredde og variasjon slik at publikum blir kjent med kunstens unike språk.
I kunstsenteret arrangeres en rekke ulike malekurs og kunstevents for barn og voksne.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Malekurs 2019

Malekurs 10 uker, tirsdager 11.00-14.00 eller 17.30-21.00. Nybegynner el øvet.
Helgekurs 26. og 27. januar, 11.00-16.00
Helgekurs  9. og 10. februar 11.00-16.00
 

 
Malekurs: Går over 10 uker med mulighet for å fortsette fortløpende.
Det er undervisning for nybegynnere og vi har også grupper for deg som maler og gjerne vil utvikle deg videre som maler.
Fargelære, rom, form og komposisjon er felles for kursene.
Billedanalyse og personlig veiledning. Teknikk og effekter.
 

Vi holder til i lyse og flotte lokaler i Drøbak sentrum.
Påmelding har startet.


Helgekurs hvor det undervises i grunnleggende prinsipper for arbeid med maleriet.


Form , fargelære, komposisjon, rom, og ulike teknikker. Vi arbeider med en morsom oppgave for å sette lærdommen ut i praksis.
Du velger olje eller acrylmaling.


Mer info: Elisabeth 45451107 el. mail til elisabeth.froberg@live.no

Vinterreise – juleutstilling

Oslofjorden Kunstsenter, Drøbak, har gleden av å invitere deg og dine venner til åpningen av galleriets store juleutstilling, VINTERREISE, lørdag 17 november kl. 13.00.
I denne utstillingen viser vi 7 kunstnere som tar for seg ulike aspekter av det å være menneske i denne omskiftelige tid som vi lever i.

Politikk, tendenser, mellommenneskelige møter, naturtilhørighet. Og flyktige øyeblikk hvor betrakteren må fullføre historien som antydes. Fragmenter fra vår moderne virkelighet.

Disse kunstnerne deltar:

Anna Louise Andersen:  Ekspressivt figurative malerier -street art/popart . » Inspirasjonen er alltid tilstedeværende og finnes overalt i møte med mennesker og i møte med meg selv; tendenser i samfunnet og tilstedeværelse fysisk og psykisk.

Merete Løndal: Samfunnets utvikling er også et sentralt tema i Løndal sine grafiske verk.
«Dagen etter det amerikanske valget demonstrerer titusenvis av amerikanere mot Trumps ytringer mot bl.a. rase, kvinnesyn og homofili. Det ene øyeblikket der du dukker inn i eget univers og skjebne i et hav av andre mennesker, den stille stemmen din blir en del av et protesterende alt» er vakkert skildret i bildet Connected.

Frank Brunner: Balansen mellom natur/ kultur og det flyktige er sentralt i Brunners kunstnerskap.
Stille øyeblikk ofte skildret gjennom lys og speilinger. Fragmenter av en større helhet hvor betrakteren selv må fullføre historien som antydes.

Hanne Tharaldsen: Gjennom sine vakre fotocollager tar Tharaldsen oss med inn i vårt innerste- ro, yoga og tilstedeværelse er tema for hennes arbeider som er en del av Yoga Sutra serien.

Samani Hoff Hansen: Natur og samspill i abstahert uttrykk. Fra det enkle sarte til det komplekse. Natur som noe evigvarende er tema for Hoff Hansen sine malerier.

Guro Synnestvedt: Også her er vårt forhold til naturen tema for de abstraherte maleriene. At vi faktisk selv også er natur.

Elisabeth Frøberg: «Jeg blir til i møte med deg» er tema for maleriene. Møtene med andre mennesker hvor vi speiler oss og blir til den vi er.

Velkommen til en utstilling som gir rom for refleksjon og ettertanke i førjulstiden.

Vi har også fått inn kunstkort av Hanne Tharaldsen og Ari Behn, skulpturer av Andrew Barton og kunsttrykkputer av Johanna Stigsdottir.

Vi håper å se dere på åpningen hvor vi serverer forfriskninger

Utstillingen varer til 9 desember.
Åpent : Tor.-søndag 12.00-16.00

Ferd – Ellen Eikenes

Oslofjorden Kunstsenter , Drøbak, har gleden av å invitere til åpning av utstillingen » FERD»  med malerier og grafikk av ELLEN EIKENES.

Billedkunstneren, som har sitt virke i Ås i Akershus, har ferden gjennom livet, en reise mot ukjent mål som tema for utstillingen. Bevegelse og dynamikk er kjennetegn ved Eikenes sine arbeider. Mange av bildene har maritime motiver , men også andre mer fabulerende og oppløste uttrykk er å finne på utstillingen. Kunstneren ønsker å utvikle maleriet slik at form og farge klinger sammen, men legger også stor vekt på maleriets dynamikk og kontrast. Eikenes er utdannet billedkunstner og har også driftet galleri Texas i Ås sammen med noen andre kunstnere.

Utstillingen åpner Lørdag 13. 10. 2018  kl. 13.00. Utstillingen varer til 28 oktober.

På åpningen vil Morten Gran , billedkunstner og musiker, underholde med sin saxofon.

Vi gleder oss til en fargesterk og spennende utstilling i Drøbak og håper og se deg og dine venner på åpningen!

Velkommen

Invitasjon til åpning

Oslofjorden Kunstsenter, Drøbak  har gleden av å presentere Gunn Vottestad i utstillingen «Levd Liv».

 

 

Den anerkjente nordnorske kunstneren viser grafikk, glassarbeider og håndkolorerte trykk på utstillingen som åpner 8 september kl. 13.00

Vottestad vil være tilstede på åpningen og vil fortelle om sine motiver, inspirasjon og arbeidet som kunstner.

 

Hun er kjent for sine nord- norske hus;  karakteristiske kysthus bygget i enkle materialer rett etter krigen. Men husene til Vottestad handler om noe mer enn kunstnerens hjemlengsel til Nord-Norge.

 

Vi ønsker hjertelig velkommen til åpningen hvor vi også serverer forfriskninger.

Utstillingen er et samarbeid mellom to av Drøbaks gallerier,  Creative Galleri og Oslofjorden Kunstsenter.

Rammemaker Ann Iren Hoel, fra Creative galleri er til stede og kan gi veiledning for innramming av Vottestad sin grafikk. Hun har mottatt flere priser for sin innramming.

 

VELKOMMEN TIL EN KUNSTPAUSE I IDYLLISKE DRØBAK