AVLYST

Ustillingen «This is what democracy looks like» er dessverre avlyst på grunn av Corona-epidemien.

Kommende utstillinger og kurs er utsatt inntil videre.

Oslofjorden Kunstsenter har gleden av å invitere deg/dere  til åpning av utstillingen

«This is what democracy looks like»
Lørdag 7 mars kl. 13.30.
Her viser vi verker av samtidskunstneren Merete Løndal.                                                     

Utstillingen åpnes av Helge Simonnes, tidligere redaktør i Vårt Land, nå aktuell med boken Kampen om korset i politikken.
Utstillingen er en del av Ytringsfrihetens uke i Drøbak- 1.-8. mars.

Hva er demokrati og hvordan bruker vi retten vi har fått til å uttale oss?

Om kunstneren: Merete Løndal er samfunnsengasjert; et av spørsmålene hun stiller er hvordan bruk av retorikk i det offentlige rom benyttes som middel for å erverve makt og posisjon. Samt sette grupperinger opp mot hverandre; så tvil, mistenkeliggjøre.

Utgangspunktet for en rekke av motivene på utstillingen startet med en biltur gjennom Europa for å rekke London/ Brexit.Deretter fortsatte reisen til USA i tiden rett før og etter det amerikanske presidentvalget. Filmene fra denne reisen er utgangspunktet for grafikkserien «En passant limitless». Den viser blant annet scener fra valgnatten og de påfølgende demonstrasjonene ved Trump Tower. 

Løndal tar gjennom samtidsskildringen «En passant Limitless»  et oppgjør med hatretorikken i dagens samfunn samtidig som hun retter et nakent blikk på på verden i dag gjennom maleriserien «En passant» med autentiske scener fra internationale hendelser. Flere av maleriene i denne serien er vist i NYC, Italia og på Oslo Børs. Hun er innkjøpt av bl.a. Nedre Telemark Tingrett, Agder Lagmannsrett og Kunstmuseet Nord Trøndelags samlinger.

Om Helge Simonnes: Forfatteren og tidligere redaktør i Vårt Land er aktuell med boken Kampen om korset. Her gir han oss innsikt i hva som skjer når religiøs argumenter benyttes i politisk argumentasjon og propaganda.»En viktig grunn for at Trump vant vaget i 2016 var at han spilte på religiøse følelser i sin valgkamp, og vant mange stemmer fra hvite kristne, såkalte vippestemmer. I følge hans tidligere rådgiver Steve Bannon er han den minst kristne president noensinne. Religiøs argumentasjon benyttes også i mange andre land, Russland, Tyrkia, Ungarn og Italia er noen land som kan nevnes. Simmones har også arbeidet som utenrikskorrespondent.

Vi gleder oss til å se deg/ dere på denne spennende utstillingen.
«This is what democracy looks like» er en utstilling du ikke bør gå glipp av.

Utstillingen varer til 22 mars.

Åpent Torsdag-Søndag 12.00-16.00