Hjemover

I denne vakre utstillingen viser GRO MUKTA HOLTER sine nyeste arbeider, malerier, tegning og grafikk.

Utstillingen med Gro skulle egentlig holdes i April, men pandemien fratok oss muligheten da. Kunstneren, som var i Italia i April da viruset plutselig spredde seg raskt, reiste raskt hjemover og kjente på alvoret som preget oss alle. Vår individuelle frihet ble begrenset, og vi måtte leve livene våre hjemme. Vi så verden i et annerledes og nytt perspektiv. 

I krisen er det nærliggende å tenke på de 150 millioner mennesker i verden som ikke har et trygt hjem. Hvor skal de søke trygghet?

Gro var selv en identitetsløs person som bodde på barnehjem til hun var ett år, før hun ble en del av en kjernefamilie her i Norge.

Med denne bakgrunnen har det alltid vært naturlig å jobbe med identitet og eksistensielle spørsmål. I denne utstillingen utforsker jeg ulike grunnleggende stadier i et menneskes utvikling. i tillegg til stemningsbeskrivelser av naturens prosesser.

Pandemien vi har i verden får meg til å reflektere over hvordan tilværelsen hele tiden endrer seg, og hvordan livene våre er i konstant flyt.

Enten vi vender oss hjemover til det trygge eller utover i det ukjente.

Utstillingen står til 4. oktober. Åpent Torsdag- Søndag 12.00-16.00
Smittevernregler blir fulgt.

Vi ønsker deg velkommen og gleder oss til å se deg:)