JUBILEUMSUTSTILLING

10 år i Drøbak 

I år er det 10 år siden Oslofjorden Kunstsenter åpnet dørene i Drøbak. 

Det har vært 10 spennende år, fylt med utstillinger, foredrag og ulike kurs og workshops  for voksne og barn. 
Utstillingene har søkt å vise bredde innenfor samtidskunsten, og ulike temaer har vært belyst. Samarbeidet med alle kunstnerne har gledet oss så vel som publikum.
I denne jubileumsutstillingen viser vi 5 spennende og aktuelle samtidskunstnere og har gleden av å presentere: 

ESPEN EIBORG: 
Norsk kunstner med et stort internasjonalt publikum. Utdannet i Usa hvor han ofte stiller ut; der bildene blir revet bort.  Han oppsøker ofte shoppingsentere med kameraet på jakt etter magiske øyeblikk der utstillingsdukkene, tid og rom smelter sammen. «Jeg prøver å gi liv til utstillingsdukkene, leke en slags gud. Jeg er opptatt av religion, symbolikk, ikoner, engler og gudebilder» sier kunstneren som stiller ut i Oslofjorden Kunstsenter for 3. gang. 

RINO LARSEN: 
Han har lang bakgrunn som illustratør og designer og han bruker erfaringene bevisst i omgang med farger og uttrykk. Temaene i bildene er inspirert av livsglede, kjærlighet, energi og undring. Kunstneren har et stort publikum og er en av galleriets faste kunstnere. 

HANNE THOMASSEN: 
Hanne har en lang karriere som fotograf og billedkunstner, og var en av de første som kombinerte fotografi og maleri. Hun har som prosjekt å utforske nye uttrykksmåter for fotografiet. Hun er kolorist- de vakre bildene er fylt med farger og symboler i drømmeaktige scenarioer- ofte med mytologiske temaer. 
Kunstneren er en av galleriets faste kunstnere. 

FRU BUGGE: 
Kunstneren jobber med et urbant  popart utrykk, gjerne ispedd street art.  Bruker ofte plakater og foto i bildene som hun deretter maler videre på. Hun lager både orginalarbeider og silketrykk. Mange av silketrykkene er håndkolorerte så hvert bilde blir unikt. « Jeg vil gjerne at bildene skal ha litt glam over seg- litt eye candy». Kunstneren er tilknyttet galleriet. 

THERESE MYRAN: 
Myran betegnes som en ekspressiv maler. Med bakgrunn innen språk, realfag, kunst og grafisk design formidles hennes ofte tematiske søken etter mennesket og skaperverket, og dets væren og eksistens. « jeg maler glimt av liv mellom to evigheter» 
Hun stiller ut for første gang i galleriet.