Gro Mukta Holter

HØST – Nye malerier, grafikk og tegninger

Hvis jeg skal si noe kort om mitt snart tyve år lange kunstnerskap må det være at det alltid finnes en kjerne av realisme i det jeg skaper og at jeg holder meg trofast til et håndverk, som i bunn og grunn springer ut gammeldags figurativ frihåndstegning. Siden 1992, da jeg bestemte meg for å leve som kunstner, har jeg  utforsket det medmenneskelige og allmenne i tilværelsen, og uttrykt dette i motivene i teknikkene maleri, tegning og grafikk. Jeg har aldri hatt behov for å rope høyt, skape furore eller provokasjon via kunsten, jeg har fokusert på det jeg kan relatere til noe i hverdagslivet, eller som har rot i det trivielle på en eller annen måte. Opp gjennom disse 19 årene som billedkunstner har jeg blitt tildelt en mengde personlige beretninger fra ukjente mennesker. De forteller meg ofte åpenhjertig om livene sine, om familie, oppvekst og slektshistorie, men mest av alt om spesifikke hendelser, som har preget dem på ulike måter. Dette skjer helt av seg selv, eller rettere sagt, det oppstår i møte med verkene jeg har laget. Jeg kunne nok skrevet flere avhandlinger, hvis jeg hadde samlet og notert alle sammen, som et kartotek over levd liv. I motivene mine dukker fragmenter av dem opp, bevisst eller ubevisst, og kan oppleves som en slags allmenn aksept for hva livet kan romme.

I utstillingen HØST viser jeg nye malerier, grafikk og tegning produsert det siste året i Norge og i Italia. Dette er min fjerde soloutstilling på Oslofjorden Kunstsenter og det er hyggelig å igjen bli invitert til dette pittoreske galleriet i Drøbak.

– Gro Mukta Holter

Velkommen til åpning og kunstnersamtale mellom Gro og Kunsthistoriker Mette Dybwad Torstensen. LØRDAG 10. SEPTEMBER – kl 12.00.