Mai 2013

MAI 2013

20. APRIL – 5. MAI

«Bybildet: Redefinert», som åpnes 28. april kl. 13.00

viser vi en spennende utstilling med arbeider av:

Martin Whatson, Andreas Bjørn-Hansen, Hama Woods, Henrik Johansen, Christian Lindstad, Are Kleivan og Theo Synnestvedt og Cupofill.

Bilde 5Klikk på bildet for større format.

Velkommen til åpning av utstillingen Bybildet: Redefinert på Oslofjorden Kunstsenter i Drøbak lørdag 20.april kl.13.00

Utstillingen ser på hvordan vår oppfattelse av bybildet har endret seg fra nostalgiske fotografier av byen til å inneholde en miks av uttrykk fra reklamekulturen, street art, utopiske fremstillinger og mer moderne fotografi. Med et utgangspunkt i den menneskelige kategoriseringen av rom – alle rom vi ferdes i har en spesifkk funksjon for oss – viser denne utstillingen et overblikk av det «rommet» vi anser som det offentlige byrommet. Bybildet: Redefinert viser en variasjon av verk, der de besøkende vil se flere forskjellige teknikker, motiver og fortolkninger av kunst i gata, gatene som kunst og ideer rundt fremtidens byer.

Vi vil åpne med illustrasjonsgruppen Cupofill, som skal male et veggmaleri live foran publikum. Videre vil utstillingen vise verk av Martin Whatson, Andreas Bjørn-Hansen, Hama Woods, Henrik Johansen, Christian Lindstad, Are Kleivan og Theodor Synnestvedt. Kunstnerene som deltar i denne utstillingen er unge kunstnere, nyutdannede med et ferskt perspektiv på hva kunst kan være og hvilke egenskaper det har. Det er erfarne kunstnere med en estetisk sans og en nysgjerrig tilnærming. De representerer flere forskjellige medier, og vil sammen skape en fremstilling av kunst der publikum blir introdusert til en variasjon av teknikker, utstillingsstrategier og fantasier.